Baterka je zvláštní už tím, že mají celý týden stejnou polední nabídku. Není tedy mnoho důvodu, proč tam chodit. A kvůli Plzni, to taky nebude. Dostanete průměr.
Tanková Plzeň
Location Tag: Tanková PlzeňMotoburger
Aktualizace 2020: zavřeno od dubna 2020.
Co říct na Plzeň v Motáči. Čepovat zde umí, hladinka je krásně smetanově konzistentní, ale chutově nevýrazné pivo s nenápadným nakyslým ocáskem. K burgeru za akční obědovou cenu dobré, jinak za 44 Kč v plné palbě dostanete v Holešovicích exkluzivnější Plzeň.
Konvikt
Co víc říci o restauraci, do níž chodí samotní výčepní a za čepem jsou mistři? Tady prostě nemůžete dostat špatné pivo. Konvikt je legenda, kterou byste neměli minout. A ve dvě ráno není lepší alternativy.
Deminka
V případě Demínky nemám slov, krása stíhá nádheru. Prostě dokonalost v jednoduchém balení.
U Gráffů
U Malické Brány
Chtělo by to lépe pečovat o výčep.
Restaurace Holešovická Sedma
V místě bývalé Husy se nám v květnu letošního roku zrodil podnik, který byste v Holešovicích rozhodně neměli minout. Na webu se chlubí obligátním klišé „podáváme vynikající tankovým pivem Pilsner Urquell“. Ovšem v tomto případě, je to čirá pravda. Za čepem natrefíte na borce, kteří vědí, jak o pivo pečovat a hlavně jak ho čepovat. Takto perfektně ošetřený a vychlazený Pilsner Urquell s fantastickou krémovou stabilní pěnou (dostanete na sedmičce snad jen v Kolkovně na Argentinské) na sedmičce nedostanete. V levé části Holešovic, pod Letnou, bezpochyby TOP. Nemá smysl, hledat něco jiného. Jídlo vás tu však příliš nenadchne, takový Holešovický průměr.
Aktualizace březen 2018
Již několik měsíců pozorujeme proměnlivou kvalitu v čistotě skla. Zpravidla dostanete perfektní kvalitu, viz fotografie výše, a tu a tam vám přistane sklenice, která není 100% čistá v níž se vám pěna během chvilky zbortí. V tomto kontextu drobně snižujeme hodnocení. V každém případě je to stále to nejlepší, co Holešovice mohou nabídnout.
Aktualizace červen 2018
Vypadá to, že s příchodem léta se poměry zlepšili. Zvyšujeme zpátky hodnocení.
Aktualizace srpen 2018
Na druhou směnu nastoupil mladý nezkušený chlapec a je na něm znát, že občas neví, co by vlastně za tím výčepem měl dělat.
Kolkovna Budějovická
Zdejší podnik si drží dlouhodobě vysokou laťku. Vědí, jak o pivo pečovat, jak držet při chladu půlllitry i jak ho čepovat. Návštěvou rozhodně neprohloupíte a odejde se spokojeným pupíčkem.
Kolkovna Argentinská
V Kolkovně dostanete jednu z nejlepších Plzniček v Holešovicích. Mají ji skvěle ošetřenou a za výčepem se posle střídají samí mistři v čepování. Pravděpodobnost, že vám pivo zteplá se blíží limitně nule, protože je jednak fantastické a za druhé ho dostanete v podchlazeném skle.
Aktualizace 9.7.2017
Na Honzu Kropáče už za čepem bohužel nenatrefíte (otevřel Kotelnu na Zahradní městě), což je škoda a bude to patrně ten problém. Pivo je tu stále sice zcela v pořádku, jen už nemá takový říz a podmanivý chmelový podtext. Na druhou stranu se pořád pije samo.
Aktualizace srpen 2017
Kvalita piva šla bohužel v posledních měsících dolů a ve většině případů dostanete nedokonale umyté sklo, ve kterém pěna vytváří nepříliš ozdobné mapy. Chuťově stále v pořádku, PUOR/Kolkovna standard, nicméně na plné hodnocení to již není.
Jídlo: Večerní minuty jsou skvělé. Horší je to s obědovými menu, která jsou nemstná, neslaná a navíc zde hrozí scénář kdy vám přinesou dříve jídlo, než pivo. Stejný bizár nabízí rovněž Holešovický Avion.
Restaurace Avion 58
V budově bývalého Holešovického pivovaru váš bohužel nečeká gastronomický zážitek. Avion si hraje na něco, co není, a v této restauraci je host na posledním místě. Všichni dělají všechno a vlastně nikdo nic. Ve většině případů se vám stane, že dostanete jídlo dříve než pití. Nemálo kdy pivko stojí dlouho na čepu, protože oblusha ho prostě není schopná dopravit k zákazníkovi. Dostanete tedy spadlou pěnu, a to nechcete. V Holešovicích zavítejte k Holišovi nebo do Motáče, kde se beztak najíte mnohem lépe a rychleji.