Baterka

Baterka je zvláštní už tím, že mají celý týden stejnou polední nabídku. Není tedy mnoho důvodu, proč tam chodit. A kvůli Plzni, to taky nebude. Dostanete průměr.

Motoburger

Aktualizace 2020: zavřeno od dubna 2020.

Co říct na Plzeň v Motáči. Čepovat zde umí, hladinka je krásně smetanově konzistentní, ale chutově nevýrazné pivo s nenápadným nakyslým ocáskem. K burgeru za akční obědovou cenu dobré, jinak za 44 Kč v plné palbě dostanete v Holešovicích exkluzivnější Plzeň.

Konvikt

Co víc říci o restauraci, do níž chodí samotní výčepní a za čepem jsou mistři? Tady prostě nemůžete dostat špatné pivo. Konvikt je legenda, kterou byste neměli minout. A ve dvě ráno není lepší alternativy.

Deminka

V případě Demínky nemám slov, krása stíhá nádheru. Prostě dokonalost v jednoduchém balení.

Restaurace Holešovická Sedma

V místě bývalé Husy se nám v květnu letošního roku zrodil podnik, který byste v Holešovicích rozhodně neměli minout. Na webu se chlubí obligátním klišé „podáváme vynikající tankovým pivem Pilsner Urquell“. Ovšem v tomto případě, je to čirá pravda. Za čepem natrefíte na borce, kteří vědí, jak o pivo pečovat a hlavně jak ho čepovat. Takto perfektně ošetřený a vychlazený Pilsner Urquell s fantastickou krémovou stabilní pěnou (dostanete na sedmičce snad jen v Kolkovně na Argentinské) na sedmičce nedostanete. V levé části Holešovic, pod Letnou, bezpochyby TOP. Nemá smysl, hledat něco jiného. Jídlo vás tu však příliš nenadchne, takový Holešovický průměr.

Holešovická Sedma

Holešovická Sedma

Holešovická Sedma

Aktualizace březen 2018
Již několik měsíců pozorujeme proměnlivou kvalitu v čistotě skla. Zpravidla dostanete perfektní kvalitu, viz fotografie výše, a tu a tam vám přistane sklenice, která není 100% čistá v níž se vám pěna během chvilky zbortí. V tomto kontextu drobně snižujeme hodnocení. V každém případě je to stále to nejlepší, co Holešovice mohou nabídnout.

Aktualizace červen 2018
Vypadá to, že s příchodem léta se poměry zlepšili. Zvyšujeme zpátky hodnocení.

Aktualizace srpen 2018
Na druhou směnu nastoupil mladý nezkušený chlapec a je na něm znát, že občas neví, co by vlastně za tím výčepem měl dělat.

Kolkovna Budějovická

Zdejší podnik si drží dlouhodobě vysokou laťku. Vědí, jak o pivo pečovat, jak držet při chladu půlllitry i jak ho čepovat. Návštěvou rozhodně neprohloupíte a odejde se spokojeným pupíčkem.

Kolkovna Argentinská

V Kolkovně dostanete jednu z nejlepších Plzniček v Holešovicích. Mají ji skvěle ošetřenou a za výčepem se posle střídají samí mistři v čepování. Pravděpodobnost, že vám pivo zteplá se blíží limitně nule, protože je jednak fantastické a za druhé ho dostanete v podchlazeném skle.

Aktualizace 9.7.2017
Na Honzu Kropáče už za čepem bohužel nenatrefíte (otevřel Kotelnu na Zahradní městě), což je škoda a bude to patrně ten problém. Pivo je tu stále sice zcela v pořádku, jen už nemá takový říz a podmanivý chmelový podtext. Na druhou stranu se pořád pije samo.

Aktualizace srpen 2017
Kvalita piva šla bohužel v posledních měsících dolů a ve většině případů dostanete nedokonale umyté sklo, ve kterém pěna vytváří nepříliš ozdobné mapy. Chuťově stále v pořádku, PUOR/Kolkovna standard, nicméně na plné hodnocení to již není.

Jídlo: Večerní minuty jsou skvělé. Horší je to s obědovými menu, která jsou nemstná, neslaná a navíc zde hrozí scénář kdy vám přinesou dříve jídlo, než pivo. Stejný bizár nabízí rovněž Holešovický Avion.

Restaurace Avion 58

V budově bývalého Holešovického pivovaru váš bohužel nečeká gastronomický zážitek. Avion si hraje na něco, co není, a v této restauraci je host na posledním místě. Všichni dělají všechno a vlastně nikdo nic. Ve většině případů se vám stane, že dostanete jídlo dříve než pití. Nemálo kdy pivko stojí dlouho na čepu, protože oblusha ho prostě není schopná dopravit k zákazníkovi. Dostanete tedy spadlou pěnu, a to nechcete. V Holešovicích zavítejte k Holišovi nebo do Motáče, kde se beztak najíte mnohem lépe a rychleji.