Kozlovna Skleník

Město, ve kterém se zastavil čas v minulém století, nedokáže zachránit ani moderní koncept restaurace. Skleník do puntíku potvrzuje úzus, že byste se měli mít na pozoru již ve chvíli, kdy se o sobě podnik veřejně prohlašuje, že má nejlepší pivo ve městě.

Začněme příjemnější stránkou věci. Pro neznalce vypadá pivo na první pohled v pořádku. Hladinku znají a umí ji načepovat. Bohužel zde provozují systém, čepuje ten kdo jde zrovna kolem výčepu, a na tom to celé padá. Stačí se zahledět podruhé a objevíte jasné nedostatky v čistotě skla, neboť:

  • nepoužíváme houbičku
  • nechladíme sklo
  • příležitostně sklo před čepováním ostříkneme

Výše uvedené pramení z již řečeného, není zde žádný výčepní. V důsledku toho nelze čekat, že byť vizuálně uspokojivé pivo, bude pitelné. Správný výčepní se totiž o výčep stará častěji než jen při sanitaci potrubí. Výsledný nápoj je trpký a nemá s typickou hořkostí pro Prazdroj nic společného.

Vzhledem ke zklamání vyvstává otázka, jestli je reklama pravdivá, jak tragické podniky musejí být v okolí. Nebo je majitel pouhým odrazem města a stále se neprobudil z minulého století?

Kozlovna Skleník

Penzion Fajn

Na samé periferii Pardubic se nachází stavení s tankovým pivem a pizzerií. Už samo o sobě tato kombinace, ze zkušeností, nevěstí nic dobrého a osobní návštěva nám to potvrdila.
Pivo dostanete do nepříliš dobře umytého štulcu – tady se holt někomu nechce používat houbička. V tomto případě bych dal snad i přednost myčce, než riskovat opar. Na druhou stranu, sklo bylo studené, pivo též a nemělo žádnou pachuť. Chuť za 3,5*, vizuál za 1*.
Přitom by stačilo by málo, vlastně jen chtít, pořídit pořádné sklo, a hned by to tu bylo fajn a pardubičtí měli důvod, proč vyrazit do Popkovic/Svítkova. Takhle zůstanou u prostého objednání pizzy přes internet.

Pizza Fajn

PUOR Terminál 2, Prst C

Při čekání nad odbavení můžete svůj strach z létání zahnat průměrnou sudovkou, nicméně dobře načepovanou hladinkou. Teplota je v pořádku, sklo krásně čisté, jen sem cestovatelé moc nechodí a nemají tu díky tomu výtoč.

puor-terminal2

Café Hevre

Tato útulná hipsterská kavárna se může v Krakově pyšnit titulem „jediný podnik s tankovým plzeňským pivem“. Bohužel zcela neprávem, neboť se o daný poklad neumí starat. Sklo myjí v myčce a ke svědomitému čepování mají kreace slečen s pivním sklem za výčepem daleko. Navíc jsem se s největší pravděpodobností trefil do termínu, kdy nedávno probíhala sanitace. Bohužel však byla odfláknutá, a výsledný nápoj byl cítit po chemii.

cafe hevre

Metaforma cafe

Na břehu Visly dostanete v hipster vegan kavárno herně průměrně pitelnou a hezky načepovanou Plzničku. Bohužel do teplého skla, které prošlo myčkou.

metaforma-cafe

Hotel Ida

Proti hotelovému standardu si zde zaslouží půl bodíku navíc za snahu a povedenou hladinku. Jinak je bohužel pivo teplé a v tomto případě tomu nepomáhá ani skladování skla v lednici. Jestli to nebude tím, že asi moc nechladí.

Hotel Ida

Radegastovna Cheb

Hokej a pivo a patří k sobě. Pokud je pro vás obojí srdcová záležitost, pak se nenecháte odradit a dokážete otevřít nejzápadnější Radegastovnu v republice – věřte, že z Nošovic do Chebu je to cirka 550 km.

Pokud do zdejší tankovny trefíte, a že to dá práci, pak se budete mít pocit jako ve VIP skyboxu. Zdejšímu interiéru dominuje socha pohanského boha a výčep, který je stylizován rovněž tak, jako by byl vytesán z kamene. Za ním stojí zkušení výčepní, proto ať již jdete na hokej, zabruslit si nebo jen tak na pivo, vždy dostanete parádně ošetřený a načepovaný zlatavý mok.

Jen škoda lokality, resp. mizerného označení podniku. Radegastovnu přespolní stěží najdou neboť ani mnoho místní netuší, jaký poklad se uvnitř stadionu ukrývá.

Radegastovna Cheb

Radegastovna Cheb

Restaurace U Dvora

Tento podnik působí dojmem, že jsme do „závodní jídelny“ přidali výčep a pár stolů, aby se hosté mohli posadit a nemuseli postávat u výdejního okénka.
A vše tomu napovídá. Jídlo je provedením i chutí na úrovni socialistické vývařovny a k pití dostanete do skla z myčky stěží identifikovatelný nápoj.

U Černého vola

Tato pivnice nabídne vcelku smíšené pocity. Má skvělou atmosféru, je to jedna z tradičních ikon, které v Praze můžete navštívit. Kvalita je ale trochu na houpačce.

Jednou je pivo řízné a velmi dobré chuti s krásnou mikropěnou. Jindy je zase pivo čepované do skla, kde jsou nepatrné zbytky mastnoty, čemuž odpovídá následná kvalita pěny, která je ve výsledku potrhaná a nemá požadovanou konzistenci.

Podnik je třeba ještě vyzkoušet.