Restaurace Laudon

Laudon je něco mezi asijským bistrem a potemnělou šatlavou, ve které k jídlu dostanete uho a k pití umučené pivo s čepicou.

Řízkárna Veranda

Nedokážete si nedělní oběd představit bez řízku a piva? Pak budete na i ve frýdecko-místecké Verandě jako doma – spíše v sedmém nebi. Tolik variací řízků, jako tady, jste v jednom jídelním menu určitě ještě neviděli. Jako přílohu zvolte domácí bramborový salát a fantastický zážitek zapijte svou preferovanou značku piva. Proč výjimečně neupřednostňuji Plzničku? V Řízkárně nezáleží na tom, zda si objednáte šnyta Radegastu nebo plzeňskou hladinku. O výčep se starají samotní mistři – Michal Prokeš (Master Bartender 2016) a Michaela Schmidtová (#2 Radegast Mistr výčepní 2018) – proto bez ohledu na značku a okolností dostanete perfektně ošetřené a načepované pivo. Řízkárna je živoucí důkaz toho, že stačí věci dělat poctivě, s láskou, na nic si nehrát a úspěch se dostaví sám.

Řízkárna Veranda

The Fifties Retro Pub

Na hronovském náměstí se v místě bývalé sámošky zrodil americký pub, který lze však snadno přehlédnout, a omylem byste mohli vejít do pizzerie, která je o patro výše. Trefíte-li správně, objednáním hladinky či šnyta, neprohloupíte. Fifties Retro Pub boří mýty, že blízko hranic se nelze dobře najíst, natož dostat pivo bez čepice a v čistém skle.

Nezbývá mi jinak, než popřát podniku hodně spokojených a vracejících se hostů. Zdejšímu pubu prozatím uděluji krásné 3,5 hvězdičky, avšak zachová-li si obsluha zapálení pro věc, do budoucna pak tu máme potenciál k růstu.

Fifties Retro Pub Hronov

Fifties Retro Pub

Klub Ex

Klub Ex jsem měl zatím čest poznat pouze v restaurační části překrásného secesního objektu. Na horním výčepu (pivnice je dole) mají sklo v chladničce, což pozvedá chuť sudu. Vadí mi tu historický přístup, kdy nevidíte vůbec co se děje za výčepem. Navíc do historického objektu se zdejší „bar“ vůbec nehodí.

Šnyt zvládáme bez zaváhání, jen obsluha trochu tápe. Obědová menu jsou velmi průměrná, leč za pražské ceny, a dříve umřete hlady, než že byste dostali jídlo.

Hong Kong Karlín

Drž se ševče svého kopyta je přísloví, kterým by se měli v tomto podniku řídit. Sudová Plzeň je zde jediné čepované pivo, což se do konceptu asijské restaurace moc nehodí. Čeká vás vcelku nepříjemný zážitek v podobě piva čepovaného do sice čisté, ale teplé a suché sklenice. Přestože pivo nemá úplně špatnou chuť, pěna je naprosto katastrofální a rozhodně si zaslouží reklamaci a výměnu za limonádu, která je na jídelním lístku.

Penzion Za Vodou

Další hotelový standard, ve štulcu, co nenadchne a neurazí.

Hankův dům

Hotelový, v tomto případě divadelní, standard v městském kulturáku.

Americana Bar

Vodítkem, že ve zdejším disco bowling bar tady to nebude za moc stát, je nápojový lístek. Již na první pohled uzřete výběr ze 4 piv. Plzeň zde nefrčí, a proto sud „čepujeme“ za jeho životnost. Pravděpodobnost, že zde dostanete zoxidované a smradlavé pivo je vysoká. Jediným pozitivem je teplota.