PUOR Terminál 2, Prst C

Při čekání nad odbavení můžete svůj strach z létání zahnat průměrnou sudovkou, nicméně dobře načepovanou hladinkou. Teplota je v pořádku, sklo krásně čisté, jen sem cestovatelé moc nechodí a nemají tu díky tomu výtoč.

puor-terminal2

Café Hevre

Tato útulná hipsterská kavárna se může v Krakově pyšnit titulem „jediný podnik s tankovým plzeňským pivem“. Bohužel zcela neprávem, neboť se o daný poklad neumí starat. Sklo myjí v myčce a ke svědomitému čepování mají kreace slečen s pivním sklem za výčepem daleko. Navíc jsem se s největší pravděpodobností trefil do termínu, kdy nedávno probíhala sanitace. Bohužel však byla odfláknutá, a výsledný nápoj byl cítit po chemii.

cafe hevre

Metaforma cafe

Na břehu Visly dostanete v hipster vegan kavárno herně průměrně pitelnou a hezky načepovanou Plzničku. Bohužel do teplého skla, které prošlo myčkou.

metaforma-cafe

Hotel Ida

Proti hotelovému standardu si zde zaslouží půl bodíku navíc za snahu a povedenou hladinku. Jinak je bohužel pivo teplé a v tomto případě tomu nepomáhá ani skladování skla v lednici. Jestli to nebude tím, že asi moc nechladí.

Hotel Ida

Radegastovna Cheb

Hokej a pivo a patří k sobě. Pokud je pro vás obojí srdcová záležitost, pak se nenecháte odradit a dokážete otevřít nejzápadnější Radegastovnu v republice – věřte, že z Nošovic do Chebu je to cirka 550 km.

Pokud do zdejší tankovny trefíte, a že to dá práci, pak se budete mít pocit jako ve VIP skyboxu. Zdejšímu interiéru dominuje socha pohanského boha a výčep, který je stylizován rovněž tak, jako by byl vytesán z kamene. Za ním stojí zkušení výčepní, proto ať již jdete na hokej, zabruslit si nebo jen tak na pivo, vždy dostanete parádně ošetřený a načepovaný zlatavý mok.

Jen škoda lokality, resp. mizerného označení podniku. Radegastovnu přespolní stěží najdou neboť ani mnoho místní netuší, jaký poklad se uvnitř stadionu ukrývá.

Radegastovna Cheb

Radegastovna Cheb

Restaurace U Dvora

Tento podnik působí dojmem, že jsme do „závodní jídelny“ přidali výčep a pár stolů, aby se hosté mohli posadit a nemuseli postávat u výdejního okénka.
A vše tomu napovídá. Jídlo je provedením i chutí na úrovni socialistické vývařovny a k pití dostanete do skla z myčky stěží identifikovatelný nápoj.

U Černého vola

Tato pivnice nabídne vcelku smíšené pocity. Má skvělou atmosféru, je to jedna z tradičních ikon, které v Praze můžete navštívit. Kvalita je ale trochu na houpačce.

Jednou je pivo řízné a velmi dobré chuti s krásnou mikropěnou. Jindy je zase pivo čepované do skla, kde jsou nepatrné zbytky mastnoty, čemuž odpovídá následná kvalita pěny, která je ve výsledku potrhaná a nemá požadovanou konzistenci.

Podnik je třeba ještě vyzkoušet.

Krčma U Krále Brabantského

Velmi stará Krčma s neuvěřitelnou spletí chodeb a sklepů. Bez obsluhy se člověk ven určitě nedostane. Je to až neuvěřitelné, kam krčma sahá.

Pivo je zde vcelku průměrné. V krčmě je poměrně tma, takže se na čistotu skla moc nepodíváte. Chuť je průměrná, jistě se vyplatí jít na kvalitní hladinku k Hrochovi, který je nedaleko.

U Hrocha

Při procházce po hradě najdete spoustu turistických pastí. Hospoda U Hrocha ale past rozhodně není. Jedná se malinkou pivnici, kde budete mít pocit, že se vracíte v čase. Chlapi hrají mariáš o peníze a diskutují o politice.

Pivo je čepované do perfektně čistého skla, které sice není chlazené, nicméně teplota piva je vyladěna tak, že po načepování je vše v naprostém pořádku. Mikropěna je perfektní, pivo má skvělou chuť i říz. Rozhodně doporučuji návštěvu.