O projektu

Jsme parta mladých lidí z různých koutů České republiky, která se náhodou poznala v Praze. Zahořeli jsme láskou k pivu plzeňského typu a aktivně se zajímáme o pivní kulturu.

Protože platí rčení „Sládek pivo vaří, hospodský ho dělá,“ tímto projektem vám chceme poskytnout tipy na restaurační zařízení s pivem plzeňského typu, do kterých když vkročíte, neuděláte chybu a vždy v nich dostanete skvěle ošetřenou plzničku.

Našim cílem není poskytnout ucelenou recenzi na restaurační zařízení. Od toho na tuzemském internetu existují jiné specializované servery. Bohužel kamenem úrazu je fakt, že ne v každé restauraci, v níž se dobře najíte, se též dobře osvěžíte. Proto vznikl náš malý projekt, prostřednictvím nějž chceme milovníkům nápoje Pilsner Urqeull poradit, kam se za ním vydat při svých, ať již nucených nebo cílených, toulkách za krásami naší země.

Pilsner Urquell je totiž potřeba čepovat s láskou.

Jak hodnotíme

Sudový a tankový Pilsner Urquell nelze porovnávat a každý má vlastní preference. Ke každé Plzničce, bez ohledu na její zdroj, je potřeba přistupovat individuálně, protože je to pivo s charakterem. Proto na naší mapě najdete filtr sudových i tankových piv. Rovněž se může stát, že sud bude mít stejné hodnocení jako tank. Není to proto, že by chutnaly stejně, ale jde o jinou stupnici.

4,5 – 5 hvězdiček

Gurmánský zážitek. Podnik, ve kterém se do Plzničky zamilujete při každém loku, a budete se sem rádi vracet.

3 – 4 hvězdičky

Standard, který neurazí. Taková Plzeň má sice mouchy, ale nijak zásadní. Neutkví vám v paměti a nebude moc důvodů, proč se sem na pivo pravidelně vracet. Na druhou stranu neodejdete zklamaní. Pokud není v okolí nic lepšího, berte to.

0 – 2,5 hvězdičky

Vyložená tragédie. Buranský a diletanstký přístup k pivu. Takovým podnikům se vyhněte obloukem. Návštěvu bych nedoporučil ani svému největšímu nepříteli.

Moudro na závěr: „lepší dobrý sud, než špatný tank.“