Disclaimer: Toto je fanouškovský portál, jehož cílem je osvěta výčepního řemesla a pivní kultury. Pivo je láska
♡ a pivní turistika, stejně jako Pilsner Urquell, spojuje lidi.
Oficiální webové stránky Plzeňského prazdroje naleznete
zde. Pokud hledáte Pilsner Urquell Experience,
klikněte sem.
Plzeňský průvodce » Sudová Plzeň » Strana 10
Nevěřte marketingovým žvástům na webu, v továrně na splněná přání se vám přání v bohužel nesplní. U Švejka v Sudetech rozhodně nedostanete „pivo prvotřídní kvality“ natož „pečlivě ošetřené pivo ve špičkové kvalitě“. Reálně dostanete velmi průměrně ošetřené a špatně načepované pivo v teplém skle, které se válelo na výčepním pultu.
Aktualizace březen 2018
Kvalita piva se zde zlepšila. Hladinka to stále není, dostanete čepičku v nedokonale umytém skle, ale už jej alespoň před čepováním opláchnou. Jídlo je tu v pořádku.

Rybníčku a Libni, obloukem se vyhni. Ve Starém městě na sportovišti dostanete tragicky načepovou a ošetřenou Plzničku do ledabyle umytého skla. Něco tak hrozně kyselého s jarovou tinkturou jsme dlouho nepili.
V krapet high society industriální budce vybudované na hranici zrekonstruovaných Tyršových sadů dostanete za poněkud přestřelenou cenu překvapivě dobře načepovanou solidní sudovku. Nenechte se zmást jejich nápojákem, v něm Plzeň vypadá tragicky. Škoda té pomalé obsluhy. Než byste měli zevlovat v parku s plastem nebo plechovkou, skočte si sem pro jeden korbel.
Aktualizace 09/2020: dle všeho se jedná aktuálně o jednu z nejhorších pivnic v Budějicích a co do kvality si ruku může podat s olomouckým Drápalem.
Přímo na náměstí natrefíte v rámci grandhotelu Zvon na PUOR, ve kterém vás neukamenují za to, že chcete v Českých Budějovicích pít Plzeň 🙂
V této italské restauraci nedostanete pastu po česku, ale bohužel potvrzuje moji domněnku, že do italských restaurací se prostě na pivo nechodí. A na Plzeň už vůbec ne. Ve špatně vymytém skle jsme dostali zvětralé pivo.
Kotelnu na Zahradním městě můžete znát z pořadu Ano, šéfe! Na všechno, co jste o ní slyšeli, však zapomeňte, protože od března 2017 má nového majitele. Celebritu a mistra výčepního Honzu Kropáče – toho můžete znát pro změnu ze Streamu z pořadu Strážci výčepu. Honza vám v malých prostorech nabídne fantastickou sudovou Plzničku, která má pořádný říz a chutná jak tanková. Z jeho předchozího působiště v Kolkovně na Argentinské se mi stýská po přechlazených půllitrech, jinak by to bylo na plný počet.
Honza si do kuchyně sehnal stejné borce jako je on, nebojte se proto ochutnat jídlo.
Abych nezapomněl, na Facebooku Kotelny se mrkněte na Honzu v akci.
Platba kartou: ano
Wi-Fi: ano
Z poslední návštěvy z jara 2016 si pamatuji na neochotnou nevyškolenou obsluhu s minimálním zájmem čepovat pivo. Pivo bylo teplé s odpornou hořkou pěnou.
Teoreticky se kvalita zlepšila, viz https://www.facebook.com/pivnirestaurace.cechovnidum/photos/rpp.582895091813153/842628322506494/?type=3&theater Při příští pracovní návštěvě Nového Jičína podrobíme inspekci.
Aktualizace leden 2018
Bohužel se tady nic nezměnilo. Pivo zde stále čepují z výšky, na několikrát a v důsledku toho je pivo mdlé a plné vzduch. Jako bonus dostanete nevzhlednou čepici. Když už na stolech nejsou popelníky, nemáte ji kam odkládat.

Litoměřická housenka není restaurace, nýbrž kiosek na pravém břehu Labe. Tím se však nenechte odradit, z výdejního okénka totiž dostanete sudový Pilsner Urquell načepovaný s láskou do nachlazeného skla. Výslednému wow efektu schází krémová pěna na tři prsty.