Route 66

V potomnělé rádoby americké restauraci v Liptákově překvapivě narazíte na slušnou tankovku. Tady se starají nejen o sklo i výčep a umí pivo čepovat. Jen je sklo suché a pivo teplejší.

Battistova cihelna

Do bývalé ďáblické cihelny se vyplatí vyrazit za jídlem, o pivu se to však říci nedá. Vzhledem k lokalitě, zaměření a cenové relaci zde nemají výtoč, a tak je velmi pravděpodobné, že dostanete mdlé pivo a dost možná se sladkým ocasem. Plusový bodík si zaslouží za čisté sklo a hladinku ve štulcu místo nevzhledné čepice.

U Jelínků

Máte už dost nablýskaných tankoven? Chcete zažít atmosféru dvacátého století? Pak byste neměli minout Jelínkovu plzeňské pivnice, která je vzdálená co by kamenem dohodil od obchodního centra Máj. Vchod je nenápadný, jakmile nakouknete dovnitř, budete se cítit jako doma. Tohle je typická knajpa, kde jde o jediné, uspokojení vaší touhy po plzeňském ležáku. A to se jim tady daří náramně.

Wi-Fi: ne
Platba kartou: ne

Restaurace Albion

V Plzni a okolí patrně pivovar výrazněji dohlíží na kvalitu čepovaného piva nebo mají tamní provozovatelé větší zájem nabízet kvalitní produkty. V Albionu totiž dostanete velmi slušnou a říznou sudovou Plzničku. Sice ve štulcu, ale čistém 🙂

Pizzeria Ristorante Nano

Za zcela nesmyslné peníze dostanete v centru Nového Jičína velmi průměrnou a teplou Plzeň „natočenou“ do štulcu z kohoutu na zmrzliny. Vzhledem k rychlosti obsluze dřív umřete žízní, než se něčeho dočkáte.

Hotel Na Mýtě

Na půl cesty mezi Náchodem a Broumovem stojí hotel, ve kterém mění nabídku pomalu stejně často jako já ponožky. Když pojedete kolem, můžete zde ochutnat nabídku lokálních pivovarů a nově také Pilsner Urquell. Na druhou možnost však zapomeňte, dle očekávání není vůbec o co stát. Nabízejí tu sice speciál v podobě „Pilsner Urquell 120“, bohužel se nejedná o žádnou limitovanou uvařenou k výročí, nýbrž chybu copywritera. V suchém a špatně vymytém skle Na Mýtě dostanete stěží pitelné zvětralé pivo s pěnou ala Macocha.

Hotel Na Mýtě

Pilsner Urquell 120

Restaurace U Švagerků

Pokud někdy budete v Auparku a dostanete chuť na pivo, tady to nezkoušejte, nechcete-li v přímém přenosu vidět, jak umírá pivo. Vzápětí po vstupu do podniku by vás měl odradit pohled na několik roztočených piv na výčepu. Výsledkem zdejšího stylu „čepuji to dva dny“ je pivo bez duše s načechranou baculatou pěnou.

U Švagerky

Pivnice 20

Dvacítka je živoucí důkaz toho, že když se chce, tak to jde. Dostanete zde epesní sudovku načepovanou s láskou, která strčí do kapsy instantní tankovku z vyhlášených plzeňských podniků. Brzy zde navíc budou mít nový výčep s chlazenou vanou na sklo a pak to bude dokonalé.