V místě bývalé Jachty po několika letech opět čepují plzeňské pivo. Pozitivní je, že nezapomněli na vysoký pivní standard svého předchůdce, takže rádi můžeme potvrdit, že je to to nejlepší, kam můžete v Hradci a širokém okolí vyrazit.

V místě bývalé Jachty po několika letech opět čepují plzeňské pivo. Pozitivní je, že nezapomněli na vysoký pivní standard svého předchůdce, takže rádi můžeme potvrdit, že je to to nejlepší, kam můžete v Hradci a širokém okolí vyrazit.
Od doby, co Smíchovský pivovar pustil své tankovny, dává propojení s vedlejší Knajpičkou v jeden celek smysl. Karlínská Tankovna je tak skvělou konkurencí a náhradou Lokálu – pokud se zrovna nechcete slunit na parapetu a nemáte chuť na zamražené pivo. Stačí popojít pár desítek metrů k office parku Meteor na Křižíkovu a vychutnat si hladinku nebo šnyt v příjemném a klidném prostředí (a k tomu zpoza okna pozorovat tramvaje nebo se raději dívat pod ruce výčepnímu).
Obyvatelé Proseka se již nemusí spokojit jen s nalévárnami a za gastro kulturou podnikat cesty až do centra Prahy. Pod Proseckým kostelem mají v nové zrekonstruované budově bývalé pošty či kina novodobý svatostánek Plzeňského Prazdroje.
Poslední dobou pokulhává čistota skla.
Riegráče jsou živoucím důkazem toho, že když se chce, stačí málo a dokonale ošetřené pivo můžete dostat i venku. Vlastně tady pod korunami stromů dostanete pivo lepší než na mnoha místech nejen v Praze. Což je na druhou stranu vlastně smutné.
U restaurace, která se prezentuje claimem „Life is too short to eat bad food“, je smutné, že stejně nepřistupují též k pivu. Flákáte-li mytí skla a péči o výčep, pak vás nezachrání ani zachlazená vana před tím, abyste servírovali kyselé pivo s pěnou, co zmizí jak pára nad hrncem. Troufám si tvrdit, že výsledek by byl stejný též v případě piv z mini pivovarů, nicméně na to jsem ani při druhé návštěvě neměl odvahu.
V místě zaplivané putyky vyrostla v centru Plzně útulná pivnice, ve které dostanete pivo jako křen.
Pokud nedokážete zaměstnat špičkové lidi, kteří dělají práci s péčí a láskou sobě vlastní, pak vám nepomůže žádný nový koncept zavedené značky a skončíte v řadě průměrnosti. V Olši si první dojem uděláte ihned při pohledu na nápojový/jídelní lístek v salátovém provedení. Bohužel žádná hitparáda se neodehrává ani za luxfery proskleným výčepem. Pozitivní je čisté a studené sklo, nicméně výčepní si však s půllitrem hraje jak s kornoutem na zmrzlinu. Důsledkem toho je nevýrazné vzduchem prosycené mdlé pivo.
Na Žižkově si zajděte raději do nedalekého SOU100, kde dostanete perfektně ošetřenou Plzničku, a navíc levněji.