Plzeňka Olše

Pokud nedokážete zaměstnat špičkové lidi, kteří dělají práci s péčí a láskou sobě vlastní, pak vám nepomůže žádný nový koncept zavedené značky a skončíte v řadě průměrnosti. V Olši si první dojem uděláte ihned při pohledu na nápojový/jídelní lístek v salátovém provedení. Bohužel žádná hitparáda se neodehrává ani za luxfery proskleným výčepem. Pozitivní je čisté a studené sklo, nicméně výčepní si však s půllitrem hraje jak s kornoutem na zmrzlinu. Důsledkem toho je nevýrazné vzduchem prosycené mdlé pivo.

Na Žižkově si zajděte raději do nedalekého SOU100, kde dostanete perfektně ošetřenou Plzničku, a navíc levněji.

PUOR Plaudit Restaurant

Aktualizace 08/2020: vypadá to, že v Liberci se začíná blýskat na lepší časy.

Květen: 05/2019

Liberecký PUOR Plaudit je živoucí důkaz pravdivosti přísloví „pýcha předchází pád.“ Veřejné o sobě prohlašují (na billboardech po městě a webových stránkách), že mají nejlepší pivo na severu. Ze zkušenosti jsem k tomu přistupoval se skepsí, ale to co jsem dostal, mě vyrazilo dech. Posuďte sami.

PUOR Plaudit Liberec

PUOR Plaudit Liberec

Tady je špatně všechno, a čistota skla je paradoxně to nejmenší. Po reklamaci jsem dostal sice hladinku do čistého skla, nicméně na kyselém pivu si nepochutnáte. Tady je to vlastně taková intoxikace organismu v přímém přenosu za 48 Kč.

Nezávislé zdroje mi potvrdili, že v dřívějších letech byla situace jiná. Že by ze severu utekli všichni výčepní?

Plzeňka – Duli

Tady si výčepní hraje s teplým půllitrem jak s kornoutem na zmrzlinu. Podle toho pivo vypadá a když si doma přelijete lahváč do skla, užijete si to mnohem víc.

Plzeňka - Duli

Lokál Korunní

Stejně jako Vinohradská i Korunní je třída dlouhááá.

Lokál Korunní

Pork’s

Vyjděte z davu a cestou z/na Karlův most se zastavte na skvěle ošetřený Pilsner Urquell a koleno.

porks

Restaurace Sokolovna

Čepování skvělé, ale…

Navštívil jsem vcelku velmi vkusně zařízenou Plzeňskou restauraci Sokolovna, která je celkově tématicky vyvedena ve stylu 20.let a musím říct, že opravdu pěkně.

Nedaleko vchodu Vás čeká výčep, kde je na první pohled vidět, že se o pivo postarat umí. Sklo je excelentně čisté, bez jediné vady, předem nachlazené, zkrátka ideální pro super zážitek.

Pokud načepuje číšník šnyt, je to spíše mlíko, ale to se dá tolerovat vzhledem k tomu, že to není výčepní. Když čepuje výčepní, pivo je načepováno bez jediné chybky s překrásnou pěnou. Čili vyčkejte si na výčepního, opravdu to umí.

Tím to ale končí. Bohužel. I přes perfektní teplotu Vás chuť piva v ústech bude trápit ještě hezkých pár desítek minut. Silně trpká a silně kyselá chuť radí pivo nedopíjet a rozhodně si s chutí neobjednávat další.

Vzhledem k tomu, jak pěkně pivo čepují, je to velká škoda.

Café Hevre

Tato útulná hipsterská kavárna se může v Krakově pyšnit titulem „jediný podnik s tankovým plzeňským pivem“. Bohužel zcela neprávem, neboť se o daný poklad neumí starat. Sklo myjí v myčce a ke svědomitému čepování mají kreace slečen s pivním sklem za výčepem daleko. Navíc jsem se s největší pravděpodobností trefil do termínu, kdy nedávno probíhala sanitace. Bohužel však byla odfláknutá, a výsledný nápoj byl cítit po chemii.

cafe hevre