V sestře Mincovny na vás čeká fantastická Plzeň v dokonale čistém, podchlazeném skle s krémovou čepicí a božsky plným tělem. Prostě chuť která vás chytne a nepustí. Kéž by takové pivo bylo všude.
Tanková Plzeň
Rubrika: Tanková PlzeňFABRIKA the beer pub
PUOR Staroměstská restaurace
To, že na Staromáku zde dostanete konzumní PUOR standard – tedy dobře načepovaný Pilsner Urquell s plytkým středem v nachlazeném skle – by ničemu nevadilo. Problém je však ten, že za tento průměr, patrně vzhledem k lokalitě, si troufají účtovat 115 Kč, tedy bezmála 5 euro. Pokud obsluhu taktně upozorníte na jejich drzost, dostanete 30% slevu. Tohle je prach obyčejná past na turisty. Z tohoto důvodu hodnocení srážíme na samé dno, aby se tomuto podniku každý vyhnul.
Dostanete-li na Staromáku chuť na pivko, zajděte si do Mincovny, kde z vás kůži nesedřou.
U chcípáka
Za Hotelem Olympik se na hlavní třídě nachází typický čtyřka, která letos v létě prošla rekonstrukcí. Bohužel svěží vítr na vás dýchne jen z nového interiéru. V případě pivka je to zcela naopak. Dostanete zde nepitelné odstáté teplé pivo z tanku. A za tuto hrůzu pro turisty z Olympiku si dovolí účtovat 44 Kč.
V Karlíně si raději zajděte do nedaleké Karlínské pivnice odkud budete odcházet s úsměvem na tváři.
Restaurace Mincovna
Vzhledem k lokalitě byste mohli čekat typický blockbuster pro turisty. Mincovna mezi ně, díky bohu na rozdíl od PUORu Staroměstská, nepatří. Dostanete zde totiž perfektně ošetřenou a načepovanou Plzničku.
Aktualizace červen 2018
Tady šla kvalita bohužel dolů, především péče o sklo, a v mladší sestře, Tiskárně, to umí mnohem lépe.
Kolkovna Celnice
Vzhledem k lokalitě počítejte v Celnici s nadměrným množstvím lidí. Pivo vás zde nezklame, jedná se o lepší Kolkovna standard. Plznička, v nachlazeném skle, má výraznější chmelový střed, který bohužel kazí plošší vodový závěr.
U tří prasátek
U Salzmannů
PUOR Dělnický dům
V jihlavském PUORu dostanete ušmudlané pivo. Nechladí totiž sklo, jen ho před čepováním vymývají. A to se nedělá, kór v případě tanku. Ale jinak je chuťově v pořádku.
Stopkova plzeňská pivnice
Po vkročení do podniku jsem cítil svědění mezi prsty na noze a to bylo znamení, že zde není něco v pořádku. Protože zde vázne obsluha, během čekání jsem měl dostatek času na zanalyzování borce za výčepem, který si rád zjednodušuje život. Začíná to už samotným mytím skla, kdy nepoužívá houbičku, a bohužel to končí až u samotné péči o výčep. Což se potvrdilo hned po prvním doušku. V nedokonale vymytém skle jsem dostal kyselé pivo s pěnou v konzistenci kaše.