V budově bývalého Holešovického pivovaru váš bohužel nečeká gastronomický zážitek. Avion si hraje na něco, co není, a v této restauraci je host na posledním místě. Všichni dělají všechno a vlastně nikdo nic. Ve většině případů se vám stane, že dostanete jídlo dříve než pití. Nemálo kdy pivko stojí dlouho na čepu, protože oblusha ho prostě není schopná dopravit k zákazníkovi. Dostanete tedy spadlou pěnu, a to nechcete. V Holešovicích zavítejte k Holišovi nebo do Motáče, kde se beztak najíte mnohem lépe a rychleji.
Tanková Plzeň
Rubrika: Tanková PlzeňRestaurace U Holiše
V bývalém Molu 22 si můžete dát jednu z nejlepších sudových Plzní v Holešovicích. Techniku čepování i péči o pivo tu mají zvládnutou, dostanete nádhernou krémovou pěnu , jen je zdejší Plznička plytká a málo řízná.
Aktualizace září 2018
S koncem prázdnin za výčep nastoupila šikovná výčepní, proběhla tu další škola čepování a kvalita piva se rapidně zvedla. Držíme palce, zvyšujeme hodnocení a doufáme, že se kvalita zlepší i na druhé směně.
Aktualizace únor 2018:
Nedávno tu proběhla škola čepování, a personál si z ní něco odnesl. Jen tak dál a hlavně opět nezlenivět.
Aktualizace leden 2018:
Pokud trefíte sanitaci, super. Jinak dostanete pivo co hraje všemi chutěmi, protože se zde o výčep nestarají :'(.
Aktualizace 31.7.2017:
Bohužel proměnlivá kvalita stále přetrvává, což není v pořádku. V důsledku toho srážíme hodnocení na průměr.
Aktualizace 1.7.2017:
V poslední době se ne vždy zadaří a může se stát, že dostanete slabý průměr. To rozhodně není v pořádku. Budeme kvalitu sledovat, protože sem chodíme občas na obědy, a případně srazíme hodnocení.
Restaurace U veverky
U veverky dostanete něco výjimečného – nepasterizovanou a dokonale ošetřenou Plzeň z tanku, která hodně blíží tomu, co můžete ochutnat v podzemí pivovaru.
Zapomeňte na průměrný PUOR na Kulaťáku, ten je pro buržousty. Veverka je klasická hospoda, ve které nebude nikdy na suchu, a navíc se dobře najíte.
Restaurace Johannahof
V Jožce, jako ve většině restaurací, dostanete standardní tankovku, která má své mouchy, ale neurazí. Ke štěstí zákazníků by to chtělo více snahy a lepší péče o pivo.
Lokál Dlouhááá
Lokál v Dlouhé je pojem od roku 2009 a dostanete v něm neuvěřitelně famózní Pilsner Urquell, který se pije sám. Když se zastavíte rovnou na čepu, Plzničku dostanete do 5 vteřin.
Pokud neuděláte rezervaci minimálně týden předem, jistí to přední část na stojáka nebo parapet.
Aktualizace říjen 2017
Z Dlouhé se bohužel stal blockbuster na turisty, který těží z lokality. Kvalita piva je zde proměnlivá již delší dobu, ale nyní klesla až na samé dno. Naposledy (16.10.) jsme dostali teplé pivo bez duše s roztrhanou pěnou. Problém je v tom, že za čepem již nejsou mistři se vztahem k pivu, ale náhodně vybraní jedinci z ulice, kteří ještě před pár měsíci myli sklo.
Waldeska
Na rohu Moskevské a Vršovické ulice se nachází nenápadná osvěžovna, která z venku na první pohled působí jako putyka a nezaujme vás. Navzdory rekonstrukci interiéru tu stále panují poměry restaurace čtvrté cenové kategorie, ale za ceny centra Prahy, čímž Vršovice rozhodně nejsou. Za 46 Kč (49 Kč) nedostanete v žádném případě kvalitu srovnatelnou například s Kolkovnami, protože ve Waldesce jsou líní mýt pořádně sklo a teplota není ideální.
Mají tu pár stolů s pípou, tak si raději pivo načepujte sami, nebo zamiřte do nedaleké Kozlovny.
Aktualizace listopad 2018
Po nedávné škole čepování se kvalita piva zvedla, na obou směnách. Nicméně stále je tu rezervy s péčí o sklo.
Restaurace Lapák
Aktualizace 2023:
Od září 2023 je podnik z důvodu změny majitele zavřený.
Původní příspěvek:
Na vrcholu socialistického nákupního centra vprostřed Ládví najdete na první pohled nenápadnou restauraci. Nenechte se odradit, dostanete zde parádně ošetřený a ledově nachlazený tankový Pilsner Urquell s krásnou krémovou pěnou. Široko daleko na kopci a pravém břehu Vltavy nenajdete lepší pivo. Jídlo je tu rovněž hodně v pořádku.
Bez ohledu na den doporučuji, na vaši návštěvu ve večerních hodinách, rezervaci.
Slezska P.U.O.R
Zapomeňte na pozlátko pro turisty v podobě Stodolní, tam na vás nic dobrého nečeká. V PUOR Slezská pracují mistři, kteří mají vážný vztah nejen k pivu a zároveň vědí, jak dělat restaurační byznys. V dokonale čistém skle vám na stole během několika okamžiků přistane perfektně načepovaná Plznička, která vás dostane svou plnou hořkostí a vašim chuťovým pohárkům dopřeje orgie. Budete-li mít při své návštěvě štěstí, načepuje Vám pivo samotný Martin Sláma, který je několikanásobným finalistou soutěže Pilsner Urquell Master Bartender nebo vítěz ročníku 2016, Michal Prokeš. Jo a zkuste šnyt, tahle pěna vás bude bavit.
Plzeňka Pardubice
Chodili jsme se rádi, ale v posledních letech ze výrazně zhoršili. Pivo nemá duši a o jídle se raději nebudu zmiňovat. Plzeňka je důkaz toho, že tank se dá zkazit. Zkuste radši Besedu, která je nedaleko.
Aktualizace únor 2018
Za celá léta se tu nic nezměnilo. Zdejšímu podniku chybí výčepní. Obsluha z placu nějakým školením prošla a čepovat umí, o tom žádná, bohužel tu není nikdo, kdo by se pravidelně staral o výčep. V Plzeňce musíte trefit na sanitární den, jinak dostanete kyselé pivo.
Beseda
Pardubická Plzeňka dostala konečně pořádnou konkurenci. Jedná se o dost možná o jeden z nejlepší tank v Pardubicích, takhle se to má dělat. Jen počítejte s tristní zavírací dobou, ale to je v Pardubicích všude.
Aktualizace únor 2018
Již v polovině loňského roku jsme zaznamenali zásadní zlepšení v technice čepování i samotné péči o pivo. Navrátivší se trend jim vydržel, a proto zvyšujeme zpět hodnocení a z Besedy je opět jedna z nejlepších tankových restaurací.
Aktualizace říjen 2017
Kvalita dramaticky padla dolů. Sklo přestali chladit již dříve. Tentokráte aby se neřeklo bylo naložené ve vodě co má pokojovou teplotu. Nyní se navíc přestali starat o výčep a potrubí. Pivo je trpké a kyselé. Při poukázání na fakt se borec za výčepem akorát urazil.
Aktualizace srpen 2017
Při minulé návštěvě jsem byl velice zklamán, protože již nechladí půllitry. Přitom tu vše potřebné mají. Na základě této skutečnosti srážíme hodnocení. Zkuste zavítat na Poseidon nebo do Žáby.