Kolkovna Argentinská

V Kolkovně dostanete jednu z nejlepších Plzniček v Holešovicích. Mají ji skvěle ošetřenou a za výčepem se posle střídají samí mistři v čepování. Pravděpodobnost, že vám pivo zteplá se blíží limitně nule, protože je jednak fantastické a za druhé ho dostanete v podchlazeném skle.

Aktualizace 9.7.2017
Na Honzu Kropáče už za čepem bohužel nenatrefíte (otevřel Kotelnu na Zahradní městě), což je škoda a bude to patrně ten problém. Pivo je tu stále sice zcela v pořádku, jen už nemá takový říz a podmanivý chmelový podtext. Na druhou stranu se pořád pije samo.

Aktualizace srpen 2017
Kvalita piva šla bohužel v posledních měsících dolů a ve většině případů dostanete nedokonale umyté sklo, ve kterém pěna vytváří nepříliš ozdobné mapy. Chuťově stále v pořádku, PUOR/Kolkovna standard, nicméně na plné hodnocení to již není.

Jídlo: Večerní minuty jsou skvělé. Horší je to s obědovými menu, která jsou nemstná, neslaná a navíc zde hrozí scénář kdy vám přinesou dříve jídlo, než pivo. Stejný bizár nabízí rovněž Holešovický Avion.

Restaurace Avion 58

V budově bývalého Holešovického pivovaru váš bohužel nečeká gastronomický zážitek. Avion si hraje na něco, co není, a v této restauraci je host na posledním místě. Všichni dělají všechno a vlastně nikdo nic. Ve většině případů se vám stane, že dostanete jídlo dříve než pití. Nemálo kdy pivko stojí dlouho na čepu, protože oblusha ho prostě není schopná dopravit k zákazníkovi. Dostanete tedy spadlou pěnu, a to nechcete. V Holešovicích zavítejte k Holišovi nebo do Motáče, kde se beztak najíte mnohem lépe a rychleji.

Restaurace U Holiše

V bývalém Molu 22 si můžete dát jednu z nejlepších sudových Plzní v Holešovicích. Techniku čepování i péči o pivo tu mají zvládnutou, dostanete nádhernou krémovou pěnu , jen je zdejší Plznička plytká a málo řízná.

Aktualizace září 2018
S koncem prázdnin za výčep nastoupila šikovná výčepní, proběhla tu další škola čepování a kvalita piva se rapidně zvedla. Držíme palce, zvyšujeme hodnocení a doufáme, že se kvalita zlepší i na druhé směně.

Aktualizace únor 2018:
Nedávno tu proběhla škola čepování, a personál si z ní něco odnesl. Jen tak dál a hlavně opět nezlenivět.

Aktualizace leden 2018:
Pokud trefíte sanitaci, super. Jinak dostanete pivo co hraje všemi chutěmi, protože se zde o výčep nestarají :'(.

Aktualizace 31.7.2017:
Bohužel proměnlivá kvalita stále přetrvává, což není v pořádku. V důsledku toho srážíme hodnocení na průměr.

Aktualizace 1.7.2017:
V poslední době se ne vždy zadaří a může se stát, že dostanete slabý průměr. To rozhodně není v pořádku. Budeme kvalitu sledovat, protože sem chodíme občas na obědy, a případně srazíme hodnocení.

U Holiše

Restaurace U veverky

U veverky dostanete něco výjimečného – nepasterizovanou a dokonale ošetřenou Plzeň z tanku, která hodně blíží tomu, co můžete ochutnat v podzemí pivovaru.
Zapomeňte na průměrný PUOR na Kulaťáku, ten je pro buržousty. Veverka je klasická hospoda, ve které nebude nikdy na suchu, a navíc se dobře najíte.

Restaurace Johannahof

V Jožce, jako ve většině restaurací, dostanete standardní tankovku, která má své mouchy, ale neurazí. Ke štěstí zákazníků by to chtělo více snahy a lepší péče o pivo.

Restaurace Johannahof

Lokál Dlouhááá

Lokál v Dlouhé je pojem od roku 2009 a dostanete v něm neuvěřitelně famózní Pilsner Urquell, který se pije sám. Když se zastavíte rovnou na čepu, Plzničku dostanete do 5 vteřin.
Pokud neuděláte rezervaci minimálně týden předem, jistí to přední část na stojáka nebo parapet.

Aktualizace říjen 2017
Z Dlouhé se bohužel stal blockbuster na turisty, který těží z lokality. Kvalita piva je zde proměnlivá již delší dobu, ale nyní klesla až na samé dno. Naposledy (16.10.) jsme dostali teplé pivo bez duše s roztrhanou pěnou. Problém je v tom, že za čepem již nejsou mistři se vztahem k pivu, ale náhodně vybraní jedinci z ulice, kteří ještě před pár měsíci myli sklo.

Lokál Dlouhá

Waldeska

Na rohu Moskevské a Vršovické ulice se nachází nenápadná osvěžovna, která z venku na první pohled působí jako putyka a nezaujme vás. Navzdory rekonstrukci interiéru tu stále panují poměry restaurace čtvrté cenové kategorie, ale za ceny centra Prahy, čímž Vršovice rozhodně nejsou. Za 46 Kč (49 Kč) nedostanete v žádném případě kvalitu srovnatelnou například s Kolkovnami, protože ve Waldesce jsou líní mýt pořádně sklo a teplota není ideální.
Mají tu pár stolů s pípou, tak si raději pivo načepujte sami, nebo zamiřte do nedaleké Kozlovny.

Aktualizace listopad 2018

Po nedávné škole čepování se kvalita piva zvedla, na obou směnách. Nicméně stále je tu rezervy s péčí o sklo.

Waldeska

Waldeska

Restaurace Lapák

Na vrcholu socialistického nákupního centra v prostřed Ládví najdete na první pohled nenápadnou restauraci. Nenechte se odradit, dostanete zde parádně ošetřený a ledově nachlazený tankový Pilsner Urquell s krásnou krémovou pěnou. Široko daleko na kopci a pravém břehu Vltavy nenajdete lepší pivo. Jídlo je tu rovněž hodně v pořádku.
Bez ohledu na den doporučuji, na vaši návštěvu ve večerních hodinách, rezervaci.

Restaurace Lapák

Restaurace Lapák

Slezska P.U.O.R

Zapomeňte na pozlátko pro turisty v podobě Stodolní, tam na vás nic dobrého nečeká. V PUOR Slezská pracují mistři, kteří mají vážný vztah nejen k pivu a zároveň vědí, jak dělat restaurační byznys. V dokonale čistém skle vám na stole během několika okamžiků přistane perfektně načepovaná Plznička, která vás dostane svou plnou hořkostí a vašim chuťovým pohárkům dopřeje orgie. Budete-li mít při své návštěvě štěstí, načepuje Vám pivo samotný Martin Sláma, který je několikanásobným finalistou soutěže Pilsner Urquell Master Bartender nebo vítěz ročníku 2016, Michal Prokeš. Jo a zkuste šnyt, tahle pěna vás bude bavit.

Plzeňka Pardubice

Chodili jsme se rádi, ale v posledních letech ze výrazně zhoršili. Pivo nemá duši a o jídle se raději nebudu zmiňovat. Plzeňka je důkaz toho, že tank se dá zkazit. Zkuste radši Besedu, která je nedaleko.

Aktualizace únor 2018
Za celá léta se tu nic nezměnilo. Zdejšímu podniku chybí výčepní. Obsluha z placu nějakým školením prošla a čepovat umí, o tom žádná, bohužel tu není nikdo, kdo by se pravidelně staral o výčep. V Plzeňce musíte trefit na sanitární den, jinak dostanete kyselé pivo.