Slezska P.U.O.R

Zapomeňte na pozlátko pro turisty v podobě Stodolní, tam na vás nic dobrého nečeká. V PUOR Slezská pracují mistři, kteří mají vážný vztah nejen k pivu a zároveň vědí, jak dělat restaurační byznys. V dokonale čistém skle vám na stole během několika okamžiků přistane perfektně načepovaná Plznička, která vás dostane svou plnou hořkostí a vašim chuťovým pohárkům dopřeje orgie. Budete-li mít při své návštěvě štěstí, načepuje Vám pivo samotný Martin Sláma, který je několikanásobným finalistou soutěže Pilsner Urquell Master Bartender nebo vítěz ročníku 2016, Michal Prokeš. Jo a zkuste šnyt, tahle pěna vás bude bavit.

Plzeňka Pardubice

Chodili jsme se rádi, ale v posledních letech ze výrazně zhoršili. Pivo nemá duši a o jídle se raději nebudu zmiňovat. Plzeňka je důkaz toho, že tank se dá zkazit. Zkuste radši Besedu, která je nedaleko.

Aktualizace únor 2018
Za celá léta se tu nic nezměnilo. Zdejšímu podniku chybí výčepní. Obsluha z placu nějakým školením prošla a čepovat umí, o tom žádná, bohužel tu není nikdo, kdo by se pravidelně staral o výčep. V Plzeňce musíte trefit na sanitární den, jinak dostanete kyselé pivo.

Beseda

Pardubická Plzeňka dostala konečně pořádnou konkurenci. Jedná se o dost možná o jeden z nejlepší tank v Pardubicích, takhle se to má dělat. Jen počítejte s tristní zavírací dobou, ale to je v Pardubicích všude.

Aktualizace únor 2018
Již v polovině loňského roku jsme zaznamenali zásadní zlepšení v technice čepování i samotné péči o pivo. Navrátivší se trend jim vydržel, a proto zvyšujeme zpět hodnocení a z Besedy je opět jedna z nejlepších tankových restaurací.

Aktualizace říjen 2017
Kvalita dramaticky padla dolů. Sklo přestali chladit již dříve. Tentokráte aby se neřeklo bylo naložené ve vodě co má pokojovou teplotu. Nyní se navíc přestali starat o výčep a potrubí. Pivo je trpké a kyselé. Při poukázání na fakt se borec za výčepem akorát urazil.

Beseda Pardubice

Aktualizace srpen 2017
Při minulé návštěvě jsem byl velice zklamán, protože již nechladí půllitry. Přitom tu vše potřebné mají. Na základě této skutečnosti srážíme hodnocení. Zkuste zavítat na Poseidon nebo do Žáby.

Lokál Hamburk

Karlínská lokální klasika, která však nedosahuje kvalit Lokálu v Dlouhé. Milá, pohledná obsluha a za výčepem narazíte na Janu Chytilovou.
Pokud vás omrzí postávání na parapetu, půjčte si lehátko a běžte zevlit do parku.
Mínus dávám za nedostatek skla, kdy ve večerních letních hodinách začnou pivo točit do plastu a to nechcete.

Aktualizace srpen 2017
Bohužel už to není co to bývalo. Pivo někdy pění a chuť se někam vypařila. Pokud si chcete pochutnat na pivu Lokálního typu, Dlouhá si jakž takž ještě drží svůj standard, ale ideálně zavítejte až do Bílé kuželky.

Lokál Hamburg

Lokál Hamburg

Aktualizace duben 2018
Navzdory změně výčepního je kvalita piva stále stejně mizerná, nebo mám prostě smůlu. Opět jsem dostal kyselé nepitelné pivo s rychle padající pěnou.

Prazdroj

Do Bratislavy je to z Plzně daleko a podle toho to také vypadá. Na lokální poměry slabý průměr, ale protože jde o Slovensko, přihodíme půl hvězdičku. Interiér super, ale pivo teplé a trochu jarovka.

Restaurace Na Mělnické

Čtyřka jak vyšitá, ale s parádním tankem. Zdejší Plznička vás dostane svou říznou chmelovou chutí. Kvalita trochu proměnlivá v závislosti na tom, kdo zrovna stojí za barem (točí se tu tři). Jinak by to pro Mělník byly 4,5 hvězdy. Zahrádka je malá, v létě obsazená cyklisty a bez obsluhy.

Aktualizace září 2017
Podnik prošel během léta 2017 kompletní rekonstrukcí, která zahrnovala mj. výčep. Od té doby se kvalita a chuť piva zvedla, je konstantní a proto na základě těchto faktů zvyšujeme hodnocení. Zahrádka je nyní s obsluhou a osvětlená.

Aktualizace prosinec 2017
Bohužel rekonstrukcí patrně neprošla kuchyně nebo se zde pozapomnělo na odsávání a cigaretový oblak se jen vyměnil za olejový opar 🙁

Restaurace Na Mělnické

Restaurace Na Mělnické

Restaurace Na Mělnické

Vývoj hodnocení

Restaurace Kobyla

Při čekání na spoj je to ideální zastávka. Ale protože jde o velká rušná kuřácká hospoda, pivo si tu nevychutnáte.

Aktualizace září 2017
Zákaz kouření této restauraci prospěl, ale to je jediné co se změnilo. Obsluha stále laguje, a pivo, byť vizuálně vypadá lákavě, je chuťově nevýrazné a má vodový charakter.

Kobyla