Pod Libereckou výšinou a nedaleko kolejí Harcov se nachází vesnická hospoda, ve které dostanete do skla chlazeného z lednice Plzničku načepovanou na jeden zátah. Na extraligu to sice není, na druhou stranu si tu alespoň, na rozdíl od zdejšího Plauditu, na nic nehrají.
Sudová Plzeň
Location Tag: Sudová PlzeňHotel Ještěd
Po pěším výšlapu na vrchol dokážete odpustit vizuální nedostatky. První lok zafunguje na žízeň, ovšem již při druhém se dostaví efekt, který jste čekali. Trpkou bublinkovou limonádu ze skla mytého v myčce nechcete pít zadarmo, natož za 62 Kč. Pokud na Ještěd vyrazíte v létě, najdete tu otevřený kiosek, a v něm si raději kupte plechovku.
Srdcovka Prosek
Moderní pivnice na sídlišti, kde vás pivo neurazí.
Kozlovna Skleník
Město, ve kterém se zastavil čas v minulém století, nedokáže zachránit ani moderní koncept restaurace. Skleník do puntíku potvrzuje úzus, že byste se měli mít na pozoru již ve chvíli, kdy se o sobě podnik veřejně prohlašuje, že má nejlepší pivo ve městě.
Začněme příjemnější stránkou věci. Pro neznalce vypadá pivo na první pohled v pořádku. Hladinku znají a umí ji načepovat. Bohužel zde provozují systém, čepuje ten kdo jde zrovna kolem výčepu, a na tom to celé padá. Stačí se zahledět podruhé a objevíte jasné nedostatky v čistotě skla, neboť:
- nepoužíváme houbičku
- nechladíme sklo
- příležitostně sklo před čepováním ostříkneme
Výše uvedené pramení z již řečeného, není zde žádný výčepní. V důsledku toho nelze čekat, že byť vizuálně uspokojivé pivo, bude pitelné. Správný výčepní se totiž o výčep stará častěji než jen při sanitaci potrubí. Výsledný nápoj je trpký a nemá s typickou hořkostí pro Prazdroj nic společného.
Vzhledem ke zklamání vyvstává otázka, jestli je reklama pravdivá, jak tragické podniky musejí být v okolí. Nebo je majitel pouhým odrazem města a stále se neprobudil z minulého století?
Penzion Fajn
Na samé periferii Pardubic se nachází stavení s tankovým pivem a pizzerií. Už samo o sobě tato kombinace, ze zkušeností, nevěstí nic dobrého a osobní návštěva nám to potvrdila.
Pivo dostanete do nepříliš dobře umytého štulcu – tady se holt někomu nechce používat houbička. V tomto případě bych dal snad i přednost myčce, než riskovat opar. Na druhou stranu, sklo bylo studené, pivo též a nemělo žádnou pachuť. Chuť za 3,5*, vizuál za 1*.
Přitom by stačilo by málo, vlastně jen chtít, pořídit pořádné sklo, a hned by to tu bylo fajn a pardubičtí měli důvod, proč vyrazit do Popkovic/Svítkova. Takhle zůstanou u prostého objednání pizzy přes internet.
PUOR Terminál 2, Prst C
Při čekání nad odbavení můžete svůj strach z létání zahnat průměrnou sudovkou, nicméně dobře načepovanou hladinkou. Teplota je v pořádku, sklo krásně čisté, jen sem cestovatelé moc nechodí a nemají tu díky tomu výtoč.
Café Hevre
Tato útulná hipsterská kavárna se může v Krakově pyšnit titulem „jediný podnik s tankovým plzeňským pivem“. Bohužel zcela neprávem, neboť se o daný poklad neumí starat. Sklo myjí v myčce a ke svědomitému čepování mají kreace slečen s pivním sklem za výčepem daleko. Navíc jsem se s největší pravděpodobností trefil do termínu, kdy nedávno probíhala sanitace. Bohužel však byla odfláknutá, a výsledný nápoj byl cítit po chemii.
Metaforma cafe
Na břehu Visly dostanete v hipster vegan kavárno herně průměrně pitelnou a hezky načepovanou Plzničku. Bohužel do teplého skla, které prošlo myčkou.
Hotel Ida
Proti hotelovému standardu si zde zaslouží půl bodíku navíc za snahu a povedenou hladinku. Jinak je bohužel pivo teplé a v tomto případě tomu nepomáhá ani skladování skla v lednici. Jestli to nebude tím, že asi moc nechladí.