Courtyard

Do Courtyard hotelu patrně běžný smrtelník nepůjde. Proč by taky chodil na předražený sud, když v Plzni je mnoho lepších podniků, kde dostanete rovnou Plzeň z tanku?

Restaurace a pizzeria VIA IRONIA

Primárně jde o pizzeri, ale patrně tím, že je součástí hotelu, ve VIA IRONIA dostanete překvapivě pitelnou a dobře vychlazenou sudovku. Sice v buržoutském sklo, ale proč ne.

Restaurace Švejk

Nevěřte marketingovým žvástům na webu, v továrně na splněná přání se vám přání v bohužel nesplní. U Švejka v Sudetech rozhodně nedostanete „pivo prvotřídní kvality“ natož „pečlivě ošetřené pivo ve špičkové kvalitě“. Reálně dostanete velmi průměrně ošetřené a špatně načepované pivo v teplém skle, které se válelo na výčepním pultu.

Aktualizace březen 2018
Kvalita piva se zde zlepšila. Hladinka to stále není, dostanete čepičku v nedokonale umytém skle, ale už jej alespoň před čepováním opláchnou. Jídlo je tu v pořádku.

Walzel: Švejk

Restaurace Rybníček

Rybníčku a Libni, obloukem se vyhni. Ve Starém městě na sportovišti dostanete tragicky načepovou a ošetřenou Plzničku do ledabyle umytého skla. Něco tak hrozně kyselého s jarovou tinkturou jsme dlouho nepili.

Galerie Café Park Restaurant

V krapet high society industriální budce vybudované na hranici zrekonstruovaných Tyršových sadů dostanete za poněkud přestřelenou cenu překvapivě dobře načepovanou solidní sudovku. Nenechte se zmást jejich nápojákem, v něm Plzeň vypadá tragicky. Škoda té pomalé obsluhy. Než byste měli zevlovat v parku s plastem nebo plechovkou, skočte si sem pro jeden korbel.

Restaurace U Holiše

V bývalém Molu 22 si můžete dát jednu z nejlepších sudových Plzní v Holešovicích. Techniku čepování i péči o pivo tu mají zvládnutou, dostanete nádhernou krémovou pěnu , jen je zdejší Plznička plytká a málo řízná.

Aktualizace září 2018
S koncem prázdnin za výčep nastoupila šikovná výčepní, proběhla tu další škola čepování a kvalita piva se rapidně zvedla. Držíme palce, zvyšujeme hodnocení a doufáme, že se kvalita zlepší i na druhé směně.

Aktualizace únor 2018:
Nedávno tu proběhla škola čepování, a personál si z ní něco odnesl. Jen tak dál a hlavně opět nezlenivět.

Aktualizace leden 2018:
Pokud trefíte sanitaci, super. Jinak dostanete pivo co hraje všemi chutěmi, protože se zde o výčep nestarají :'(.

Aktualizace 31.7.2017:
Bohužel proměnlivá kvalita stále přetrvává, což není v pořádku. V důsledku toho srážíme hodnocení na průměr.

Aktualizace 1.7.2017:
V poslední době se ne vždy zadaří a může se stát, že dostanete slabý průměr. To rozhodně není v pořádku. Budeme kvalitu sledovat, protože sem chodíme občas na obědy, a případně srazíme hodnocení.

U Holiše

Ristorante L´Italiano Vero

V této italské restauraci nedostanete pastu po česku, ale bohužel potvrzuje moji domněnku, že do italských restaurací se prostě na pivo nechodí. A na Plzeň už vůbec ne. Ve špatně vymytém skle jsme dostali zvětralé pivo.

Restaurace Kotelna

Kotelnu na Zahradním městě můžete znát z pořadu Ano, šéfe! Na všechno, co jste o ní slyšeli, však zapomeňte, protože od března 2017 má nového majitele. Celebritu a mistra výčepního Honzu Kropáče – toho můžete znát pro změnu ze Streamu z pořadu Strážci výčepu. Honza vám v malých prostorech nabídne fantastickou sudovou Plzničku, která má pořádný říz a chutná jak tanková. Z jeho předchozího působiště v Kolkovně na Argentinské se mi stýská po přechlazených půllitrech, jinak by to bylo na plný počet.
Honza si do kuchyně sehnal stejné borce jako je on, nebojte se proto ochutnat jídlo.
Abych nezapomněl, na Facebooku Kotelny se mrkněte na Honzu v akci.

Platba kartou: ano
Wi-Fi: ano