Disclaimer: Toto je fanouškovský portál, jehož cílem je osvěta výčepního řemesla a pivní kultury. Pivo je láska
♡ a pivní turistika, stejně jako Pilsner Urquell, spojuje lidi.
Oficiální webové stránky Plzeňského prazdroje naleznete
zde. Pokud hledáte Pilsner Urquell Experience,
klikněte sem.
Plzeňský průvodce » Sudová Plzeň » Strana 5
Na hronovském náměstí se v místě bývalé sámošky zrodil americký pub, který lze však snadno přehlédnout, a omylem byste mohli vejít do pizzerie, která je o patro výše. Trefíte-li správně, objednáním hladinky či šnyta, neprohloupíte. Fifties Retro Pub boří mýty, že blízko hranic se nelze dobře najíst, natož dostat pivo bez čepice a v čistém skle.
Nezbývá mi jinak, než popřát podniku hodně spokojených a vracejících se hostů. Zdejšímu pubu prozatím uděluji krásné 3,5 hvězdičky, avšak zachová-li si obsluha zapálení pro věc, do budoucna pak tu máme potenciál k růstu.


Klub Ex jsem měl zatím čest poznat pouze v restaurační části překrásného secesního objektu. Na horním výčepu (pivnice je dole) mají sklo v chladničce, což pozvedá chuť sudu. Vadí mi tu historický přístup, kdy nevidíte vůbec co se děje za výčepem. Navíc do historického objektu se zdejší „bar“ vůbec nehodí.
Šnyt zvládáme bez zaváhání, jen obsluha trochu tápe. Obědová menu jsou velmi průměrná, leč za pražské ceny, a dříve umřete hlady, než že byste dostali jídlo.
Knajpička je vcelku čerstvý Karlínský přírůstek. O pivo se postarat umí a návštěva tohoto malého podniku určitě není chybou. Sudy jsou v chlazené skříni zhruba 2 metry od výčepu. Podnik nedisponuje chlazenou vanou, což nevadí, perfektně čisté sklo je chlazeno v šuplících hned pod výčepem. Následně prochází ostřikem, pivo je čepováno velmi dobře s výsledkem perfektní mikropěny, šnyt vypadal přesně tak, jak má být. Při několika návštěvách chuti nebylo co vytknout. Je vidět, že kvalitně čepovaný sud může být lepší, než zanedbaný tank jako ve vedlejší tankovně.
Aktualizace listopad 2018
Stalo se to nejhorší, co se mohlo stát. Majitel proboural dveře do vedlejší tankovny se Staropramenem a oba podniky jsou nyní v podstatě jeden. Výčepy jsou zatím oddělené a výčepní též, nicméně nezbývá než se drbat pod bradou a uvažovat nad tím, co tím kdo sleduje.
Aktualizace 2022
Ve vedlejší Tankovně Karlín již čepují také Prazdroj. Nedochází tu k míšení brandu a koncept již dává výrazně větší smysl. Pivo je stále ve skvělé kondici, nicméně o pár kroků vedle mají Prazdroj přímo z tanku. Tak můžete napřímo porovnávat 🙂
Drž se ševče svého kopyta je přísloví, kterým by se měli v tomto podniku řídit. Sudová Plzeň je zde jediné čepované pivo, což se do konceptu asijské restaurace moc nehodí. Čeká vás vcelku nepříjemný zážitek v podobě piva čepovaného do sice čisté, ale teplé a suché sklenice. Přestože pivo nemá úplně špatnou chuť, pěna je naprosto katastrofální a rozhodně si zaslouží reklamaci a výměnu za limonádu, která je na jídelním lístku.

Vizuálně i chuťově pivo v pořádku, ale zabíjí to teplota. V Globusu je to bohužel při srovnání s Lokály přesně naopak. V Globusu máme „nachlazené“ jen sklo, a pivo při čepování zažívá teplotní šok. I ve vedlejší Karlínské pivnici mají teplo studenější, navzdory absenci zachlazené vany.

Další hotelový standard, ve štulcu, co nenadchne a neurazí.
Hotelový, v tomto případě divadelní, standard v městském kulturáku.
Vodítkem, že ve zdejším disco bowling bar tady to nebude za moc stát, je nápojový lístek. Již na první pohled uzřete výběr ze 4 piv. Plzeň zde nefrčí, a proto sud „čepujeme“ za jeho životnost. Pravděpodobnost, že zde dostanete zoxidované a smradlavé pivo je vysoká. Jediným pozitivem je teplota.
Tady při zatmění slunce a peklo na zemi.

Typický zaplivaný pajzl, ve kterém dostanete zpuchlé pivo ve špinavém skle.